Skip to the main content

Doe je mee?

Wie op één dag Nederland doorkruist, vindt elektrisch rijden misschien nog een te grote stap?

Het Nederlandse bedrijfsleven is in Europa één van de koplopers op het gebied van elektrisch rijden. Er zijn veel subsidies voor elektrisch rijden. Een elektrische bedrijfsauto heeft bovendien dezelfde opties als een bedrijfsauto die op brandstof rijdt. De belangrijkste reden is dat er in Nederland relatief korte afstanden worden gereden.

Branches waarin nauwelijks verkeer buiten eigen stad plaatsvindt, zoals gemeenten, de horeca of lokale detailhandel, leggen gemiddeld 60 kilometer per dag af. Ter vergelijking: de gemiddelde actieradius van een e-Crafter is 120 kilometer. Overdag rijden en ‘s nachts opladen is dan heel goed haalbaar! Een ander voordeel voor een ondernemer die veel in eigen stad rijdt: je bent voorbereid op zero emission binnensteden. De Wittebrug bedrijfswagens kunnen bijdragen aan deze ambitie!

Doe je mee?

Elektrisch rijden

Wat zijn de voordelen van elektrisch rijden en waar moet je rekening mee houden?

Voordelen                                                                                                  

Elektrisch rijden biedt veel voordelen ten opzichte van een bestelwagen met een verbrandingsmotor. Zo is een elektrische bedrijfswagen stiller, comfortabeler, zuiniger en heeft tijdens het rijden geen uitstoot. Ideaal voor bijvoorbeeld het rijden in steden. Daarbij zijn er diverse subsidies die het elektrisch rijden voor jou interessant maken.

Waar moet je rekening mee houden?              

Een elektrische auto heeft vanwege de techniek andere eigenschappen dan een bestelwagen met een verbrandingsmotor. Zo heeft bijvoorbeeld de temperatuur invloed op de actieradius. Als het koud is, denk aan temperaturen van 8 graden Celsius en kouder, dan heeft dat invloed op de actieradius. Denk ook aan het beladen van het voertuig. Het toevoegen van gewicht heeft ook invloed op het verbruik. Ga hier slim mee om. Bekijk eens wat de mogelijkheden zijn bij ons ombouwcentrum in Leiden.

Elektrisch rijden

CO2-uitstoot besparen

De afkorting HVO staat voor ‘Hydrotreated Vegetable Oil’. Dit type dieselbrandstof is geproduceerd op basis van met waterstof behandelde plantaardige oliën en restafval, zoals dierlijke vetten. 100 staat voor 100% gerecyclede brandstof. Al onze modellen: de Caddy Cargo, T6.1 en Crafter zijn geschikt voor deze brandstof. Uniek in Nederland. Hiermee bespaar je direct 80-90% CO2-uitstoot.

Wil je weten wat jouw uitstoot is van jouw huidige wagenpark? En wat je bespaart als je overstapt naar de brandstof HVO100 of volledig elektrisch? Een combinatie van beide mag natuurlijk ook. Wij rekenen uit wat je bespaart aan CO2.

Meer informatie? Maak vrijblijvend een afspraak.

Maak hier een afspraak!
CO<sub data-lazy-src=

Elektrische occasions

Als Volkswagen Bedrijfswagen dealer bieden wij volop keuze in nieuwe én occasion elektrische bedrijfswagens! Bekijk onze voorraad en wie weet vind jij jouw ultieme elektrische werknemer! Staat jouw droombus er niet bij? Neem dan contact met ons op; we helpen je graag verder.

Occasions
Elektrische occasions
Neem contact met ons op!

Mocht je vragen hebben over elektrisch rijden en advies willen hebben over bijvoorbeeld de kansen en mogelijkheden, dan komen wij graag in contact!

Contact

Bekijk hier al onze bedrijfswagens!