Skip to the main content

ID. AERO

Naar verwachting zal in de tweede helft van 2023 deze eerste volledige elektrische limousine van Volkswagen gepresenteerd worden. De ID. AERO zal hierbij een nieuw lid zijn van de ID. familie. Dit is een elektrische auto dat zeker stappen maakt in de wereld van elektrisch rijden. Hij heeft namelijk een actieradius van meer dan 600 kilometer, een uitzonderlijke ruimte en daarnaast een premium interieur.

Kan jij net als wij niet wachten tot deze geweldige Volkswagen op de markt komt? Schrijf je in en wij houden je op de hoogte.

ID. AERO

Design

Wat we tot nu toe weten is dat de ID.AERO een uniek, strak en sportief design heeft. Voor het eerst wordt de ontwerp taal van de ID. familie overgebracht op een sedan. Het model is bijna vijf meter lang en is enorm gestroomlijnd. Een elegant aflopend dak zorgt voor een lage luchtweerstandcoëfficiënt van 0,23. Het modulaire elektrische platform MEB maakt een lange wielbasis en een uitzonderlijk ruim interieur mogelijk.

Er is veel aandacht besteed aan het zo laag mogelijk houden van de luchtweerstand. Zo is de ID.AERO aerodynamisch vormgegeven met zijn neus en dakdelen. Ook zijn de deurklinken vervangen voor verlichte touch vlakken, wat ook de luchtweerstand verlaagt. De combinatie van zijn aerodynamische design en de aandrijflijn zorgt voor een rijbereik tot 620 kilometer. (WLTP)

Het model is gespoten in Polar Light Blue Metallic met een zwart dak, wat mooi contrasteert met de carrosserie. De voorkant van de ID.AERO wordt gekenmerkt aan de honingraatstructuren van de ID. familie. Daarnaast heeft deze ID.AERO ook iets unieks, namelijk de rondomlopende smalle lichtstroken links en rechts van het VW logo. De achterzijde heeft een opvallende, donkere lichtbalk met daarbij honinggraad LED-achterlichten.

 

Design

De eerste elektrische limousine; ID. AERO