Skip to the main content

Review

De nieuwe, sportieve compact SUV van Alfa Romeo is nu verkrijgbaar! Leverbaar als hybride zonder stekker of plug-in hybride met stekker.

Om deze Alfa Romeo Tonale beter te leren kennen, werd hij aan een stevige test onderworpen.

Ricardo, 33 jaar, schrijft voor Dutchiee Tech Reviews – hij nam de Tonale een weekend mee en vertelt je hoe de auto rijdt, voor wie deze Alfa nu ideaal kan zijn en licht toe op welke punten hij de auto getest heeft.

“Vanwege een grote vraag naar auto reviews op Dutchiee Tech Reviews wilde ik eens beginnen met een gaaf merk: Alfa Romeo met de nieuwe Tonale. Een prima combo wat mij betreft! De Tonale heb ik van zaterdagmiddag tot en met maandagmiddag mogen lenen.”

Review

Hoge zit en veel ruimte

Op de vraag wat het algemene gevoel over deze auto is, antwoordt Ricardo: “de Tonale. Wat een heerlijke auto. Alfa Romeo heeft in mijn optiek wel weer laten zien dat ze terug zijn. De Tonale rijdt heerlijk, is direct en biedt een hoop ruimte, voor zowel de passagiers als bagage.”

Tijdens de test viel het Ricardo op dat de Alfa Romeo Tonale eigenlijk overal wel thuishoort. “De Tonale valt prima op z’n plek in een binnenstad van Rotterdam of Den Haag, maar ook op een dijk bij Hoek van Holland. Het is een auto waarbij de bestuurder lekker hoog zit en dus veel overzicht heeft. Door middel van de DNA-knop verandert de auto in een wild konijn of een rustige cruiser. Het is dus gewoon allemaal mogelijk. En dat maakt het ook leuk. De led-lampen zorgen voor enorm veel licht als je in de donkere uren op de weg zit. Ambilight aan de binnenkant zorgt eveneens ook voor ‘rust’ en oogt ook nog eens mooi. Het is niet te overdreven, geen complete landingsbaan in je deur waar menig luchthaven jaloers op wordt.”

Hoge zit en veel ruimte

BMW inruilen voor Tonale

Je geeft in jouw gehele review aan dat je eigenlijk zonder twijfel jouw huidige auto (BMW 630i) in zou ruilen voor de Alfa Tonale; wat is hiervoor de voornaamste reden?
“Klopt! De ruimte, looks en het gemak van een SUV zijn echt geweldig. Zeker met een kind van 1.5 jaar oud (en de tweede ook nog eens onderweg) wordt het ook hoog tijd voor een ruimtelijkere auto. Als de keuze mij wordt geboden om mijn huidige auto in te ruilen voor de Tonale, dan doe ik dat in a heart beat.”

BMW inruilen voor Tonale
Alfa Romeo Tonale

samengevat

Is de Tonale iets voor jou? Bekijk de checks hieroner of kom langs in één van onze showrooms en check 'm zelf in het echt! Wij zetten de koffie én de Tonale graag voor je klaar.
Veel ruimte voor passagiers én bagage
Hoge zit, veel overzicht tijdens het rijden
Ideaal voor (zakelijke) lease
Perfect voor gezinnen
Genoeg ruimte voor stellen die lekker met de hond(en) eropuit willen
Ambilight
samengevat